Råddenskab – ★★★★★

Odinsbarn var et mesterværk og Råddenskab lige så. Med Ravneringene har Siri Pettersen skabt et univers uden lige og jeg har ladet med indfange uden forbehold. 

Forfatter: Siri Pettersen
Serie: Ravneringene #2
Genre: Fantasy
Forlag: Høst & Søn

Bogens bagside tekst:
Forestil dig at leve som jaget vildt i en fremmed verde. Uden identitet. Uden familie. Uden penge. At dine eneste allierede er en menneskejæger og en ligfødt – og at det samtidig er nu, du må sande, hvem du i virkelighedener. 

Hirka er ikke længere i Ymslanda. Turen gennem Ravneringene førte hende til vores verden, hvor hun for første gang befinder sig blandt folk, der er haleløse ligesom hende selv. Alligevel har hun aldrig følt sig mere fremmed. Samtid gnaver savnet i hende, savnet efter Rime og den verden, hun har forladt. Men alt dette blegner, da hun langsomt forstår, hvem hun er, og hvilken betydning hun har. Kilden til råddenskaben har tørstet efter frihed i tusind år. En fruhed, som kun Hirka kan give.

Råddenskab er anden bog i fantasy-trilogien RAVNERINGENE – en historie om hævn, dødsfrygt og grådighed, men også om hvor langt man er parat til at g for den, man elsker.

Endnu engang var jeg næsten bange for at læse en bog. Odinsbarn var et mesterværk af højeste kvalitet, så jeg var bange, at fortsætte på Hirkas og Rimes eventyr ikke ville leve op til forventningerne. Specielt taget i betragtning af, at Siri Pettersen selv syntes at Råddenskab er den bedste bog i serien. Og ligesom med Odinsbarn blev jeg ikke skuffet. Råddenskab levede op til Odinbarn, og jeg kan godt forstå hvorfor Siri holder af denne bog. Den tog mig med ud på en følelses mæssig rejse, hvor jeg til tider var nødt til at ligge bogen fra mig i frygt for hvad der ville ske. Råddenskab tryllebandt mig på en sådan måde, at jeg ikke vidste hvad jeg skulle tænke eller føle. Det var endnu en fantastisk læseoplevelse, og det bliver ikke sidste gang, at jeg træder ind i Ravneringene’s gribende univers. Glæder mig til at læse den sidste bog i trilogien når den udkommer til foråret. Ravneringene vil for mit vedkommende blive genlæst igen og igen.

Hirka holdet sig for munden. Kæreste Rime. Hendes helt. Hendes idiot.” – Råddenskab af Siri Pettersen side 427

Råddenskab er en fortælling der tryllebinder, indfanger og fascinere læseren. Det er et mesterværk af højeste kvalitet, som rivere læseren igennem et følelses register af håbløshed, desperation, sorg, glæde, had og ikke at forglemme kærlighed. Læserne – så vel som karakterende – må på en rejse hvor alt ikke er som det ser ud.

I Råddenskab bliver karaktergalleriet udvidet og man for en større forståelse for nogle af de karakter man kendt i forvejen. Hirka og Rime er stadig de to vigtigste hovedkarakter, men nu har de fået følgeskab af Graal og Naiell – to brødre som virkelig forstår at komplicere tingene. Men de gør det på en sådan måde, at man som læser, ikke ved hvad der er rigtig eller forkert, før alt vendes på hoved og sammenhængen bliver skåret ud i pap.

Det er sjældent, jeg holder med “den onde“, men i Råddenskab lykkes det alligevel Graal lige så stille at vinde mig over på sin side, og med den udvikling historien har fået, er det vist meget godt.

Jeg ELSKER Råddenskab og jeg glæder mig til at læse fortsættelsen og ikke mindst slutningen på Ravneringene.

God læselyst