Kongens forkæmper – ★★★★★

Helt eller snigemorder? Ven eller fjende? I Kongens forkæmper er alt ikke sort og hvidt, men det er de grånuancer som skaber nogle af de bedste fortællinger.

Forfatter: Sarah J. Mass
Serie: Throne of Glass #1
Genre: Fantasy
Forlag: Tellerup

Bogens bagside tekst:
Celaena Sardothien, Adarlans farligste snigmorder, er blevet forrådt og afsnoner nu i Endoviers saltminet. 

Da kronprinsen af Adarian opfordrer hende til at stille op i konkurrencen om at blive kongens forkæmper, får hun en uventet chance for at genvinde sin frihed. 

For at vinde skal hun slå sine barske modstandere, der alle er mandlige lejesoldater og kriminelle, som bestemt ikke tøver med at bruge beskidte tricks. 

Celaena er dog ikke specielt bekrymret, og hun nyder sin kamptræning og den flotte kronprins´tilnærmelser, selvom han af og til er næsten lige så irriterende som hendes nye træningspartner, kaptajn Westfall. 

Men dybt under slottet lurer en blodtørstig ondskab og snart må intrigerne vige for kampen om overlevelse.

Det var en bog, som blev ved med at dukke op i mit newsfeed. En bog som jeg ikke kunne beslutte mig for om jeg ville læse, og hvis jeg skulle læse den, skulle jeg så læse den på dansk eller engelsk.

Men som I kan se så har jeg læst den og jeg har læst den på dansk. Det er en rigtig god bog, og selvom jeg var skeptisk til at starte med, så har jeg nydt vær eneste øjeblik.

Kongens forkæmper er en fantasy bog, der indeholder mange gode elementer, bl.a.: En korrupt kongemagt, forbudt magi og en spirende, men umulig, kærlighed.

Celaena er ikke vores typiske helt, hun er en “blodtørstig” snigmorder. Ikke efter eget valg, men fordi omstændighederne har tvunget hende til det. Celaena er meget ung og ekstrem piget – hendes erhverv taget i betragtning – men det er noget af det som gør hende spændende at læse om. Hun har set, oplevet og udført ting, som ville have formørket en hver anden persons sjæl, men Celaena har formået at bevare sin glæde til livet.

Foruden Celaena møder vi bl.a. også Kronprins Dorian og Kaptajn Chaols Westfall. To personer som får stor betydning for Celaena og hendes udvikling gennem bogen.

Og som jeg begiver mig videre ind i Throne of Glass serien, vil læse den på engelsk, simpelhen fordi er der er udkommet flere bøger i serien på engelsk end på dansk (første bog i serien på dansk udkom her i november måned), og jeg vil gerne vide hvad der nu kommer til at ske – jeg kan ikke vendte på at næste bog bliver oversat.

God læselyst