A Court of Thornes and Roses – ★★★★

Kærligheden kommer i mange former og størrelser. I A Court of Thorns and Roses, er Feyres kærlighed så stor at hun vil gøre alt for at dem hun elsker. 

Forfatter: Sarah J. Mass
Serie: A Court of Thorns and Roses #1
Genre: Fantasy, Romance
Forlag: Bloomsbury

Bogens bagside tekst:
FEYRE IS A HUNTRESS. She thinks nothing of slaughtering a wolf to capture its prey. But, like all mortals, she fears what lingers mercilessly beyond the forest. And she will learn that taking the life of a magical creature comes at a high price…

Imprisoned in an enchanted court in her enemy’s kingdom, Freyre is free to roam but forbidden to escape. Her captor’s body bears the scars of fighting, and his face is always masked – but his piercing stare draws her ever closer. As Feyre’s feelings for Tamlin begin to burn through every warning she’s been told about his kind, an ancient, wicked shadow grows. FEYRE MUST FIND A WAY TO BREAK A SPELL, OR LOSE HER HEART FOREVER. “

A Court of Thorns and Roses er en helt igennem fantastiske bog, der handler om en helt almindelig menneske pige, som bliver hvivlet ind i en verden hun er opdraget til at frygte.

Sarah J. Mass har skabt et univers som indfanger og tryllebinder læseren. Et univers der viser en verden vi for længst har henvist til myterne og glemt. A Court of Thorns and Roses er igen en af de bøger, der blev ved med at dukke op i mit newsfeed, og som jeg ikke var sikke på om jeg ville læse. Men efter at havde læst Kongens forkæmper af samme forfatter, var jeg simpelhen nødt til at læse flere af Sarah J. Mass’ bøger. Og sikke en magisk oplevelse det har været.

Da jeg først havde besluttede mig for at læse denne fortryllende fortælle, kunne jeg ikke vente. Det blev en besættelse, jeg ikke kunne slippe, og efter jeg har læst A Court of Thorns and Roses, er besættelse bleven endnu større.

Feyre er vosket op med frygten og foragten for de frygtindgydende feer på den anden siden af muren. En frygt og foragt, som bliver overskygget af hendes beskyttelses- og overlevelsesinstinkter. Og som vi bevæger længere og længere ind i bogen bliver denne frygt og foragt forvandlet til fascination og kærlighed.

Jeg har ikke læst særlig manger bøger, hvor feer var et vigtigt element i selv bogens univers, men Sarah J. Mass har formået at skabe en eventyrligt verden, baseret på feernes skønhed, aroganse og udødligehed. A Court of Thorns and Roses er en uforglemmelig fortælling, der giver et indblik i feernes gemte og glemte verden.

Det er sjældent at jeg læser en bog, hvor jeg ikke er enig med hovedpersonen. Selvom Tamlin er alt hvad Feyre har brug for, så ville jeg sådan ønske at hun ikke havde forelsket sig i ham. Måske er det fordi at jeg har ladet mig spoile af seriens fanart og citater, men efter min mening er Tamlin ikke den rigtige for hende. En overbevisning som bliver bekræftet, da Feyre sætte alle sejl ind på at rede Tamlin, og han sidder uvirksom hen, mens den frygtede Night Lord Rhysand, gør alt hvad der stå i hans magt for at Feyre skal overleve mødet med feernes mere dunkle side.

A Court of Thorns and Roses har vist mig en verden, jeg få svært ved at lægge fra mig igen, og jeg glæder mig til at læser mere om Feyre og feernes univers.

God læselyst