Bogreolen,  Bøger,  Erotik,  Fantasy,  Historisk fiktion,  Romance,  Voksen,  YA / Ungdom

Bogreolen #3 – Valentins dag

I anledning af at det på onsdag er “de elskendes helligdag”, har jeg valgt at dele 5 serier – der alle efter min mening har det der skal til for at være en god kærlighedshistorie.

Jeg elsker en god kærligheds fortælling, og uanset genre så har største delen af bøgerne i mine reoler et snært af kærlighedens krydderi i sig. I nogen af dem fylder det mere end i andre, men jeg vil vove at påstå at det er selve kernen i de 5 serie jeg har valgt at dele med jer i dag.

Den første serie jeg har valgt at dele med jer er en af mine absolutte favoritter. Det er ved at være små 6 år siden at jeg opdaget serien for første gang, og selvom jeg desværre pt er gået letter i stå (jeg har læst de første 5 bøger på engelsk – og nogen af dem har jeg læst mere end en gang), så ligger den stadig højt på listen over ynglings serier.

Jeg er overbevist om at mange er jer kender den i forvejen, enten fordi i selv har læsten, er ved at læse den eller har set tv-serien. Jeg synes det er en fantastisk serie – både at læse og se – og den kærlighed der bliver portrætteret heri er skøn at være vidne til. Det er en kærlighed der overgå alt, og den lader sig ikke stoppe af tid eller sted. Den tryllebinder dig og nægter at forlade dig igen.

Ja, jeg snakker om Diana Gabaldons fantastiske Outlander-serie.

På nuværende tidpunkt indeholde serien 8 bøger hvoraf de første 4 er oversat til dansk. Jeg er så heldig at jeg har 8 af Gabaldons bøger i min reol – 7 på engelsk og 1 på dansk, og selvom jeg elsker hver eneste af dem, må jeg indrømme at jeg synes de engelske bøger er bedst – omend jeg stadig gerne vil have dem alle sammen både op dansk og engelsk – jeg er vel ikke bogsamler for ingen ting.

Gabaldon, Diana – Outlander/Den engelske kvinde – Outlander #1
Gabaldon, Diana – Dragonfly in Amber – Outlander #2
Gabaldon, Diana – Voyager – Outlander #3
Gabaldon, Diana – The Fiery Cross – Outlander #5
Gabaldon, Diana – A Breath of Snow and Ashes – Outlander #6
Gabaldon, Diana – An Echo in the Bone – Outlander #7
Gabaldon, Diana – Written in My Own Heart’s Blood – Outlander #8

Den næste serie jeg har valgt er dele med jer er også en kærlighedshistorie som ikke lader sig stoppe at tid og sted, og derudover overgår den himlen og helvedets kræfter. Ja, selv ikke døden kan forhindre den – forbuddet – kærlighed i at blomstre.

Det er snart ved at være 10 år siden jeg første gang samlet denne serier op, og jeg har endnu ikke sluppet den. Det kan godt være det er længe siden jeg sidst læste den, men dens evige kærligheds erklæring lever stadig stærk.

Her snakker jeg selvfølgelig om Lauren Kates himmelske Fallen-serie.

Kate, Lauren – De sorte skygger – Fallen #1
Kate, Lauren – De udstøfte – Fallen #2
Kate, Lauren – De fortrængte liv – Fallen #3
Kate, Lauren – De forsvundne levn – Fallen #4

Den tredje serie jeg har valgt, er en kærlighedshistorie med mange ups and downs. Det er på ingen måde en dans på roser og dens umage par er da heller ikke skabt for hinanden ved første øjekast – men som man lærer deres historie og karakter at kende, gå det langtsom op for en, at de ikke kunne være mere perfekte.

Ja okay, fortællingen har det med at gå et skridt frem og to tilbage, men det er en del af den dans og melodi som historien følger, og jeg var indfanget fra første færd.

Her snakke jeg om Anna Todds tornet After-serie. 

Jeg har kun læst de første 4 bøger i serien, men næste gang jeg genlæser den, så skal jeg nok også få læst den sidste bog i serien.

Todd, Anna – Mødet – After #1
Todd, Anna – Tvivle – After #2
Todd, Anna – Faldet – After #3
Todd, Anna – Lykken – After #4
Todd, Anna – Begyndelsen – After #5

Den fjerde serie fandt vej hjem til min reol sidst år, da Turbine sendte den danske oversætte af bog 1 og 2 hjem til mig som anmeldereksempar – og den tog mig med storm.

Endnu en gang har vi med et umage par at gøre, men denne gang skyldes det ikke så meget deres forskellighed som deres i forvejen kompliceret familieforhold. De brude ikke være sammen og da slet ikke være tiltrukne af hinanden, men fortællingens hovedpersoner er hurtig involveret i ulogisk kærligheden, der til tider skabe flere problemer end godt er – men forhåbentlig er det noget de kan overkomme med tiden.

Denne gang snakker jeg om Abbi Glines magnetiske Rosemary Beach-serie. 

Glines, Abbi – Alt for mange Hemmeligheder – Rosemary Beach #1 (anmeldereksemplar)
Glines, Abbi – Alt for tæt på – Rosemary Beach #2 (anmeldereksemplar)

Den sidste serie jeg har valgt at dele med jer er krydret med en god potion mørke og sex. Et tilfældigt møde og en intens tiltrækning der er umulig at ignorere skaber grobundet for denne kærlighedshistorie – og nej, jeg snakker ikke om E. L. James’ Fifty Shades-serien, jeg jeg synes den er god, men efter min mening er denne fortællig bedre og har mere kød på sig da karakterende udover at skulle forholde sig til deres stærke tiltrækning til hinanden også skal lære at forholde sig til deres egne mørke traumatiske fortid.

Her til sidst snakker jeg om Sylvia Days erotiske Crossfire-serie. 

Day, Sylvia – Blottet for dig – Crossfire #1
Day, Sylvia – Spejlet i dag – Crossfire #2
Day, Sylvia – Bundet til dig – Crossfire #3
Day, Sylvia – Fanget af dig – Crossfire #4
Day, Sylvia – I et med dig – Crossfire #5

Som sagt så har jeg mange flere skønne kærlighedshistorier stående i mine bogreoler, men i dag er det disse 5 serie jeg har valgt at vise frem – og jeg håber I har nydt endnu en gang at se hvilke skønne skatte der gemmer sig i mine reoler.

God læselyst – og glædelig Valentins dag

Leave a Reply