Bogreolen,  Bogsnak,  Ordblindhed,  Ordblindhed - En dans med læsningen,  Skattekisten,  Tema

Tema: Læsevaneskeligheder hos unge

I den kommende uge (fra d. 27. marts til d. 02. april) er vi en gruppe blogger, som har valgt at sætte fokus på læsevanskeligheder hos unge. På hver vores respektive blog, har vi i løbet af ugen hver en dag, hvor vi med forskellige tilgange og vinkler, vil sætte fokus på de læsere som kan have det svært med det skrevende ord.

I dette indlæg har jeg lavet en oversigt over, hvad der kommer til af ske i løbet af ugen.

Mandag d. 27. marts: Vil jeg her på bloggen komme med 3 indlæg. Da jeg som ordblind selv kender til de barriere man kan støde på, når man har svært ved at læse, vil dagens første indlæg handle om mine egne erfaringer herom samt gode råd som jeg har tage med videre. Dagens andet og tredje indlæg vil begge indeholde en liste med anbefalinger til 5 serie som jeg synes er rigtig gode, både i sig selv men også hvis man har læsevanskeligheder.

Tirsdag d. 28. marts: Vil Sofie fra Bogslottet skrive om lydbøger med fokus på hvordan de kan være en hjælp til unge med læsevanskeligheder, samt hvordan kan få adgang til lydbøger.

Onsdag d. 29. marts: Vil Irene fra Boghunden få besøg af forfatter Sandra Scwartz, som vil fortælle om det at skrive bøger, der er lette at læse, men som også har en handling, der er interessant, samt komme et par anbefalinger.

Torsdag d. 30. marts: Vil Karina fra Crossing Johurneys anbefale serier og enkeltstående bøger, samt lidt om hvilke forskellige hjælpemidler der findes.

Fredag d. 31. marts: Vil  Malene fra Wondrous Bibliophile sammen med hendes kollegaer komme med anbefalinger af bøger som kan findes i boghandleren.

Søndag d. 02. april: Vil Rikke fra Flyv med mig have et interview med bibliotekaren Lone Petersen fra Fredericia Bibliotek, samt komme anbefalinger til let og god læsning fra hende (Rikke) selv.

Håber I vil læse med.

God læselyst

Leave a Reply