Bogsnak,  Ordblindhed,  Ordblindhed - En dans med læsningen,  Skattekisten,  Tema

Læsevanskeligheder #3: Mod på lidt mere

Selvom man har svært ved at læse, kan man godt have brug for en udfordring, og der vil jeg her komme med en et bud på 5 serie man kan læse hvis man har mod på lidt mere.

Til denne første serie skal man kende til det at læse fantasy-genren, for i Ravneringene af Siri Pettersen bliver man hovedkulds kastet ind i et fantastisk univers, som kan virke uoverskueligt, hvis man ikke har læst fantasy før. I denne serie møder vi Hirka som ikke er som alle andre, først og fremmest fordi hun ikke har en hale. Hun en “fremmede” i den verden hun er vokset op i, og alle er overbevist om at hun er komme for at ødelægge denne verden, men kan det nu passe?

Serien indeholder:
Pettersen, Siri – Odinsbarn – Ravneringene #1
Pettersen, Siri – Råddenskab – Ravneringene #2
Pettersen, Siri – Evnen – Ravneringene #3

I samme dur kan jeg også anbefale at læse Det gyldne kompas af Philip Pullman, da seriens univers godt kan kræve at man holder tungen lige i munden. Historien handler om den forældreløse Lyra, som tages på en lang rejse. Hun får både besøgt det kolde nord men også parallelle verdener. Først er det bare et spændende eventyr, men det viser sig at være en farlig rejse som kræver meget af Lyras snilde.

Serien indeholde:
Pullman, Philip – Det gyldne kompas – Det gyldne kompas #1
Pullman, Philip – Skyggernes kniv – Det gyldne kompas #2
Pullman, Philip – Ravkikkerten – Det gyldne kompas #3

Som udgangspunkt vil jeg kun læse denne magiske serie på engelsk, men man har også mulighed for at læse den på engelsk efterfølgende.

Hvis man gerne vil prøve at læse andet end dansk, kan jeg foreslå at man prøver at læse bogen på dansk, for derefter at læse selv samme bog på engelsk. Ved at gøre det på dette måde har man mulighed for at kende handlingen og universet, inden man forsøger sig med det engelske sprog.

Til dette kan jeg anbefale at man læser Throne of Glass af Sarah J. Mass, da vi her bliver præsenteret for en historie som er nem at gå til samtidig med, at den også sætter niveauet lidt op. Her møder vi Celaena er snigmorder, hun er ikke vores typiske helt, men hendes dystre erhverv og livsglade personlighed skaber ens interessant historie, hvor magt, magi, intrigere og kærlighed fylder siderne.

Serien indeholde:
Mass, Sarah J. – Kongens forkæmper Throne of Glass – Throne of Glass #1
Mass, Sarah J. – Crown of Midnight – Throne of Glass #2
Mass, Sarah J. – Heir of Fire – Throne of Glass #3
Mass, Sarah J. – Queen of Shadows – Throne of Glass #4
Mass, Sarah J. – Empire of Storms – Thrones of Glass #5

Derudover kan jeg også anbefale Twilight Sagaen af Stephenie Meyer, dette var den serie jeg startede med at læse på danske for derefter at læse på engelsk – og så hjælper det også at man har mulighed for at se filmende. I Twilight møder vi Beller som bliver præsenteret for en eventyrlig verden med vampyr og varulve, men denne eventyrlige verden har også en dystre side, og det er ikke altid lige nemt at være forelsket i en vampyr når man er menneske.

Serien indeholder:
Meyer, Stephenie – Tusmørke / Twilight – Twilight Sagens #1
Meyer, Stephenie – Nymåne / New Moon – Twilight Sagens #2
Meyer, Stephenie – Formørkelsen / Eclipse – Twilight Sagens #3
Meyer, Stephenie – Daggry / Breaking Dawn – Twilight Sagens #4

I After af Anna møder vi Tessa og Hardin som kæmper mod en tiltrækning som vender op og ned på deres liv. Tessa er den pæne pige og Hardin er hendes ultimative modsætning. Selvom deres tiltrækning til hinanden er en sikke opskrift på en katastrofe, men de kan ikke holde sig fra hinanden.

Serien indeholder:
Todd, Anna – Mødet /After – After #1
Todd, Anna – Tvivlen /After we collided – After #2
Todd, Anna – Faldet /After we fell – After #3
Todd, Anna – Lykken /After ever happy – After #4

God læselyst

3 kommentarer

Leave a Reply