Bogsnak,  Ordblindhed,  Ordblindhed - En dans med læsningen,  Skattekisten,  Tema

Læsevanskeligheder #2: Anbefalinger

Når man har svært ved at læse, kan det være svært at finde den rigtige bog. Og i den forbindelse kunne jeg godt tænke mig, at anbefale nogen af de serie som jeg har nydt at læse og genlæse.

En af de serie som jeg bliver ved med at vende tilbage til er Skammerens børn af Lene Kaaberbøl. Det var den serie som indfangede mig i bøgernes magiske univers. Hvis man leder efter en god historie, som er let at læse, vil jeg hel klart anbefale at man giver Skammerens børn en chance. I denne fantasy-serie møder vi Dina og hendes familie. Som den eneste af sine søskende har Dina arvede sine mors evner, og selvom det ikke er nemt at være Skammerens datter, leve Dina og hendes familie et simpel, enkelt og godt liv. Men den dag Dina møder Drakan ændres alt. Verden er ikke længere sikker, og specielt ikke hvis man er en del af Skammerens familie. Dina tages på en uforglemmelig rejse og hendes liv forandres for altid. Hun lærer hvem hun er samt stole på at hun trods sine evner – eller måske på grund af disse evner – er god nok, lige præcis som hun er.

Serien indeholder:
Kaaberbøl, Lene – Skammerens datter – Skammerens børn #1
Kaaberbøl, Lene – Skammertegnet – Skammerens børn #2
Kaaberbøl, Lene – Slangens gave – Skammerens børn #3
Kaaberbøl, Lene – Skammerkrigen – Skammerens børn #4

En anden serie, som helt klart er værd at læse er Historien om Mira af Josefine Ottesen. I denne fantasy-serie følger vi Mira som er barn af to verdner. Den ene hvor troen på de gamle traditioner holdes i live, og den anden hvor de gamle traditioner er noget være ævl. Men hvordan vælge man hvilken verden men høre til, når ens forældre stå på hver deres side. I sin søgen efter at finde ud af hvem hun er, oplever Mira en verden, som kun hun kan redde, men for at kunne gøre dette, må Mira lære at åbne sit hjerte.

Serien indeholder:
Ottesen, Josefine – Dæmonernes hvisken – Historien om Mira #1
Ottesen, Josefine – Dronningens tåre – Historien om Mira #2
Ottesen, Josefine – Krystalhjertet – Historien om Mira #3

Løvindens sang af Tamora Pierce følger vi Alanna i hendes kamp om at blive kvindelig ridder og dermed trodse de normer som det tortallske kongerige er byggede på. På sin rejse lærer Alanna at begå sig i en verden hvor guder, konger og slynger er en del af hverdagen. Denne magiske serie er ikke bare letlæslig men også rigtig god.

Serien indeholder:
Pierce, Tamora – Alanna – Løvindens sang #1
Pierce, Tamora – I gudindens hånd – Løvindens sang #2
Pierce, Tamora – Kvinden der ridder som en mand – Løvindens sang #3
Pierce, Tamora – Den springende løvinde – Løvindens sang #4

De store troldmænd af Trudi Canavan møder vi Sonea som hvirvles ind i en verden som er ulige den verden hun har kendt hele sit liv. Men i denne verden er alt ikke som det ser ud og Sonea er nødt til at beslutte sig for, hvilke siden hun skal stå på. Magien er stæk i denne skønne serie.

Serien indeholder:
Canavan, Trudi – Troldmandslavet – De sorte troldmænd #1
Canavan, Trudi – Novicen – De sorte troldmænd #2
Canavan, Trudi – Højmagien – De sorte troldmænd #3

Jeg er sikker på at rigtig mange – hvis ikke alle – kender Harry Potter af J. K. Rowling, og selvfølge skal den også på denne liste. I Harry Potter følger vi Harry i hans liv på troldmandsskolen Hogwarts. Harry er vokset op i den tro at han ikke er andet end en uønsket byrde, men da han fylder 11 år ændres dette, og Harry lærer at han er en helt og han er den eneste som kan redde den magiske og ikke-magiske verden. Dette er måske en lidt svære serie at læse, men hvis man har set filmende, så kender man universet, hvilket gør de svære dele lidt nemmere at komme igennem.

Serien indeholder:
Rowling, J. K. – Harry Potter og de vise sten – Harry Potter #1
Rowling, J. K. – Harry Potter og hemmelighedernes kammer – Harry Potter #2
Rowling, J. K. – Harry Potter og fangen fra Azkaban – Harry Potter #3
Rowling, J. K. – Harry Potter og flammernes pokal – Harry Potter #4
Rowling, J. K. – Harry Potter og Fønixordenen – Harry Potter #5
Rowling, J. K. – Harry Potter og halvblodsprinsen – Harry Potter #6
Rowling, J. K. – Harry Potter og dødsregalierne – Harry Potter #7

God læselyst

En kommentar

Leave a Reply