Bogreolen,  Vampyrens Kakaoselskab

Vampyrens Kakaoselskab #5 – Læser Solvogteren

I denne måned skal vi på opdagelse i den smukkeste forårsskattekiste, fyldt med eventyr, glæde og andre skønne og smukke forårsskatte 📚🦋🪴 – og I kan godt glæde jer. Jeg har haft meget meget svært ved at lægge bogen fra mig siden jeg fik den hjem. Ikke at jeg har læst foran (indrømme jeg er desværre en smule bagefter og kalenderen siger kun den 3.), men fordi denne skattekiste af en bog, indeholde de fineste billeder illustreret af Lisa Aisato

Jeg ved ikke med jer, men jeg har brug for noget forårs sol og hygge, hvilket blandt andet er en af grunden til at valget for denne måneds bog faldet på Maja Lundes Solvogteren. Det er den smukkeste grønne billedbog – og jeg indrømmer blankt, at jeg købt den helt uden at vide hvad den handlede om, simpelhen fordi den netop er så fin – og med sit fine omslag og sine utrolig smukke og detaljeret billeder lugter langt væk at forår og sols kommen. Efter at have skreven nedslående bagstidetekst – som gjorde at jeg endelig fik læst bagsideteksten – glæder jeg mig endnu mere til at dykke ned i denne smukke forårsskattekiste. Det lyder som om bogen og dens billeder har en eventyrlig fortælling den gerne vil fortælle os. 

Derudover faldet valget også på Solvogteren da jeg og et par veninde havde snakkede om at vi rigtig gerne ville læse den sammen, og i stedet for at have to samlæsningens bøger her i april, så fandt jeg det nemmeste at koble sammenlæsningerne sammen. Så hermed får I bagsidetekstens og Solvogterens læseplan. 

Bogens bagsidetekst…

Lilja står på grænsen mellem barndom og ungdom. Hun er i gang med at forandre sig, men omkring hende er naturen, som den altid har været. Lilja har kun en svag erindring om solen, for den verden, hun kender, er regntung og mørk. Intet kan gro i den våde jord, og ingen planter trives i den evige skumring. 
Lilja er forældreløs og bor hos sin bedstefar, der forsyner landsbyen med grønsager. En dag glemmer han sin madpakke, og da Lilja  løber efter ham hen til drivhuset, hvor han arbejder, ser hun noget, der kommer til at ændre alt.
Lilja får øje på en hemmelig sti ind i skoven, hvor ingen børn ellers må komme. Men nysgerrige Lilja er ikke som andre børn, hun undertrykker sin frygt og følger stien. Derinde mellem de mørke træstammer opdager hun en anden blomstrende verden. Derinde lever eventyret. Lilja må møde sin største frygt, men finder også kærlighed og glæde – og ikke mindst et håb om forår.

Årstidsserien, hvoraf Snesøsteren var første bind, er nu nået til foråret med en ny, selvstænding historie. Solvogteren er en storslået fortælling for både børn og voksne, en bog, hele familien kan samles om.

Jeg har endnu ikke fået læst den første bog i Maja Lunds Årstidsserie – men jeg kan allerede nu løfte sløret for, at det er den bog vi, her i Vampyrens Kakaoselskab, har planer om at læse til December. Og selvom Solvogteren er anden bog i serien, så kan den heldigvis godt læses uden at man har læst Snesøsteren.

Selvom jeg allerede nu glæder mig til at læse Snesøsteren – som eftersigne skulle være den smukkeste og magiske røde julestrømpe – så er jeg glad for at mit første møde med Maja Lunde og Lisa Aisatos smukke samarbejde bliver Solvogteren, for der er simpelhen noget ved dens grønne omslag som kalder på mig på en måde jeg sjældent har oplevet 🙈📚🤷🏻‍♀️. 

Bogens læseplan…

Jeg siger ikke at billedbøger skal læses højt, men for mig er det en del af billedbøgernes magi og ånd, som har været med til at kreere billedbogens eventyr – derfor har jeg også planer om at holde mig til denne magi. Herhjemme vil Solvogteren nemlig blive læst højt, og nøj hvor kan I tro jeg glæder mig. 

Jeg håber I har lyst til at læse med.

God Læselyst

Leave a Reply