Bogreolen,  Bogsnak,  Bøger,  Børn,  Fantasy,  Readathon,  Serier,  The Fantasy Fellowship: København,  YA / Ungdom

TFF Readathon 2021 – Læsningens galskab…

Da TFF Readathon 2021 gik i gang i mandags den 29. marts kl 00.01 havde jeg store planer for, hvordan den kommende ugen skulle forløbe. Jeg havde før læst meget på meget kort tid, og troede jeg kunne gøre det igen. Og jeg vidste derfor at en godnat søvn var vigtigt. 

Min læsning gik derfor først i gang, næsten små 12 timer efter at den officelle Facebook begivenhed havde skudt ugens TFF Readathon igang. Men det var okay, ingen stress og jag, det skulle være hyggeligt – trods mine store planer – for nu havde jeg jo som sagt mulighed for at hellige mig til bøgernes verden i en hel uge. 

Bogen var valgt på forhånd. Det var en børnebog – omend en fyldig børnebog med massere at fortælle – så den skulle jeg nok tygge mig hurtig igenne. Og det gik da også forholdsvist stærkt. De første 3 timer var det lykkes mig at kværne små 60 sider – og så skulle I ellers se, hvordan matematikken gik i gang 🙈🤷🏻‍♀️📚 Yearh I know – der er en grund til at jeg valgte humaniora… 📚🤷🏻‍♀️🙈 

543 – 60 = 483 / 20 = 24,15 

Det konkurrence gen jeg normal glemmer at jeg er i besiddelse af, var hurtig til fastslå at efter de første 3 timer så havde jeg “kun” små 24 timer tilbage af Cornalia Funke’s Inkheart – og dermed ville jeg uden problem kunne nå at læse både Inkheart, Inkspelle og Inkdeath i løbet af ugen. Jeg ville endda have lidt ekstra læse tid til overs, når jeg en gang lørdag, efter mine beregninger, skulle være færdig med hele Inkworld serien… Yearh well, det var bare ikke lige sådan det skulle gå 🙈🤯😂

Først 3 timer og 40 minutter før TFF Readathon sluttede, vendte jeg den sidste side i Inkheart

Mine store planer smuldrede mellem finderne på mig og jeg måtte se mig slået af en børnebog med meget på hjertet!

Heldigvis for mig, så så jeg mig allerede slået tirsdag aften, da jeg på daværende tidspunkt “kun” havde læst lidt under 1/3 del af bogen… Så da jeg stod op onsdag morgen, havde jeg lagt en ny og mere tilforladelig plan. I stedet for at stresse og jage, presse mig selv og slå mig oven i hovedet, så jeg kunne nå alle 3 bøger i Cornelia Funke’s Inkworld. Så ville jeg nyde Inkheart og læse den i det tempo som den indbød til. 

Jeg var godt klar over, at jeg under TFF Readathon ikke ville nå længere end at færdiggøre Inkheart, og det var heldigvis helt okay. For som den selv siger: 

Nogen bøger skal smages, andre sluges – men kun få skal tykkes og fordøjes grundigt

Og Inkheart – og jeg tænker også resten af Inkworld – er en af de bøger som skal nydes langsomt og grundig. Den har så meget at fortælle, at hvis jeg havde slugt den – som planen egentlig var – så ville jeg ikke have oplevet halvdelen af, hvad bogen havde at fortælle. Hvilket virkelig havde være en skam!

Jeg nødt hvert et sekund jeg tilbage mellem Inkheart’s sider og jeg glæder mig til at læse Inkspell – for tro mig det er den næste bog jeg går i gang med. Jo før jo bedre. 

Inkheart er en bog fyldt med kærlighed til bøgernes og litteraturens verden. Den indeholde en masse små referencer og citater til bøger som Peter Pan, Ringenes Herre, Junglebogen, The Princeess Bride, Skatteøen og mange andre bøger og fortællinger.

Inkheart fortalt mig en historie om en pige, der betragtede bøgerne som sine venner og livsledsagere. De guidede hende når hun havde brug for det. Var der for hende, når verden var underlig og fremmede. Og som hviskede hende i søvn med deres fortællinger. Blandt bøgerne var det liv hun kendte og holdt af – og selvfølgelig var det en bog der ændrede alt dette. 

Kunne man tænke sig at læse en bog, som rodfæster bøgernes magi og forunderlige verden, så kan jeg varmt anbefale at I læse Inkheart af Cornelia Funke. En anbefaling jeg vil komme nærmere ind på i min anmeldelse af den skønne bog – en anmeldelse, som er at finde på bloggen lige så snart jeg får den skreven.

Selvom jeg ikke at læse ligeså meget som havde havde håbet på, planlagt og drømt om, så har jeg nydt at deltage i TFF Readathon – og jeg glæder mig allerede til næste år. 

God Læselyst

Leave a Reply