Bogreolen,  Vampyrens Kakaoselskab

Vampyrens Kakaoselskab #4 – Læser Shadow and Bone

Hvis man har fulgt en lille smule med på de sociale medier – her tænker jeg særligt på Instagram – så kan man næsten ikke have undgået nogen af de trends der florere lige pt. Der er nærmere bestemt to litterære trends som ikke har været til at komme udenom, i hvert fald i mit feed.

For det første ser det ud til at bogklubber, læsegrupper, samlæsning, read-a-longs, read-a-thon m.m. i samme dur, har fået luft under vingerne. Hvilket vi hos Vampyrens Kakaoselskab til fulde kan forstå. Det kan godt være vi kun er et lille læsefællesskab, men vi nyder i den grad vores samlæsninger – også selvom det nogen gang er svært at overholde en læseplan, enten fordi bogen er så god at man ikke kan lægge den fra sig eller så er man bagefter enten fordi hverdagens små trivielle pligter, arbejde m.m. ikker giver plads til læsningen, eller fordi bogen simpelthen er så dræbende kedelig, langsom eller på anden vis uinteressant at man ikke kan samle den rette energi til at fordybe sig i bogens univers. Men uanset hvad så har vi hos Vampyrens Kakaoselskab de sidste mange måneder i hvert faldt haft stort udbytte af at sammenlæse. For selvom at der har været en blandet modtagelse af de bøger vi har læst, så har det i bund og grund været med til at sætte gang i vores læselyst – og givet os en fornemmelse at være sammen, selvom om vi befinder os i forskellige dele af landet.

For det andet så har der de sidste to måneder være særlig fokus på en forfatter og hendes mange bøger, som mere eller mindre alle sammen indgår i det samme univers. Hvis I ikke har gættet det endnu så snakker jeg om Leigh Barbugo og hendes GrishaVerse.
Fokusset på dette litterære univers kommer både af at der her i slutningen af marts kommer endnu en bog i universet samt at to af bøgerne i universet er blivet filmatiseret og kommer som en “samlet”  Netflix serie her den 23. april.

Bøger og serier i GrishaVerse
Shadow and Bone-trilogien
  • Pigen og Mørkningen/ Shadow and Bone #1
  • Den Sorte Kætter / Siege and Storm #2
  • Skyggernes Trone / Ruin and Rising #3
Six of Crowa-doulogien
  • Kragens Kald / Six of Crows #1
  • Det Korrupte Rige / Crooked Kingdom #2
King of Scars-serien
  • Den Besatte Konge / Kings of Scars #1
  • Rules of Wolves #2

Det er Rules of Wolves #2 som udkommer her i slutningen af marts. Og så er det Shadow and Bone #1 og Six of Crows #1 som er blevet mixet sammen til en tv-serie på 8 afsnit. Udover at jeg selvfølgelig er spændt på Rules of Wolves grundet den hype der pt er i forhold til GrishaVerse’et. Så har jeg ikke den store holdning til denne bog endnu, da jeg er væsentlig bagefter når det kommer til at få læst Leigh Bardogu’s bøger. Til gengæld er jeg mere spændt på Netflix’s Shadow and Bone serie, da den virkelig ser interessant ud – og så er jeg virkelig spændt på at se, hvordan de har mixet Shadow and Bone #1 og Six of Crows #1 sammen.

Når man nu til måneds bog, og hvis det endnu ikke er gået op for jer, så kan jeg med glæde og begejstring infomere jer om at i marts måned læser vi hos Vampyrens Kakaoselskab, Shadow and Bone. Ja, ja – vi ved godt vi er laaaaaangt bagefter i forhold til den læseplan som Bogdoktor, HelloLasse og Sofie Amalies Litteratur havde langt – men vi havde lige Dracula som vi skulle have gjort færdig 🙈😬😆. Men nu er vi så klar til at hoppe med på vognen. Vi indrømmer også gerne at den begejstring som blandt andet Bogdoktor, HelloLasse og Bibliotekat har vist for Leigh Bardugo’s mange bøger på Instagram, helt klart har haft en stor betydning for at det er Shadow and Bone vi har valgt at læse denne gang. Og nøj, hvor glæder vi os til at læse/genlæse denne bog.

SOLDIER. SUMMONER. SAINT.

Alina Starskov is a soldier. When her regiment is attacked whilst crossing the Shadow Fold – a swath of unnatural darkness crawling with monsters – Alina unleashes dormant magic not even she knew she possessed.

Now Alina will enter a lavish world of royalty and intrigue as she trains with the Grisha – her country’s magical military elite – and falls under the spell of their notorious leader, the Darkling. He believes Alina can summon a force capable of destroying the Shadow Fold and reuniting their war-ravaged country, but only if she can master her untamed gift.

But as Alina unlocks the secrets of her past, she will make a dangerous discovery that could threaten all she loves and the very future of a nation.

Jeg har læst den tidligere, men det er efterhånden en del år siden, og pt husker jeg den ikke særlig godt. Jeg mindes dog at den er god, men derfor glæder jeg mig til at genopdage fortællingen om Alina, Mal og Mørkningen. Og der er flere i Vampyrens Kakaoselskab som ikke har læst den før, så det bliver spændende at høre hvad de synes om den.

Vores læseplanen for Shadow and Bones er som følgende

Hvis I ligsom os er lidt sent ude i forhold til læsningen af Shadow and Bone – og eventuelt de resterende bøger i GrishaVerse – så skal I være mere end velkommen til at læse med. I skal dog også være velkommen til at læse med, hvis I har læst den før og synes at den helt klart fortjener en genlæsning.

God Læselyst

Leave a Reply