Skattekisten,  Vampyrens Kakaoselskab

Vampyrens Kakaoselskab #3 – Læser Dracula

Vampyrens Kakaoselskab er kommet godt fra start, og selskabets  medlemmer nyder vores månedlige sammenlæsning. Efter at have læst to bøger sammen, er vi nåede til vores tredje samlæsning. Omend vi denne gang gør det en lille smule anderledes.

Med 2021 går vi ind i et år, som for nogen byder på nye udfordringer, og derfor har vi også valgt at strække den måneds sammenlæsning over to måneder i stedet for én. Udover at der selvfølgelig er en masse nye og gamle bøger, som skal læses og genlæses. Så er der også et arbejdsliv der så småt begynder at tage form, mens andre stadig drømmer om at komme i job. Men forhåbentlig bringer 2021 nye vinde med sig, så vi alle sammen får en anden hverdag end den vi har måtte vænne os til i 2020.

Efter at vi i december har læst om julens underjordiske væsner og andet troldtøj, gå vi endnu en gang tilbage til fascinationsgrundlaget for selskabets læse interesse, nemlig: Vampyrende. Men i stedet får at gå på opdagelse i den nyere vampyrlitteratur, har vi denne gang valgt gå dykke ned i en litteræreklassiker.

When the Count saw my face, his eyes blazed with a sort of Demoniac fury, and he suddenly made a Grab at my Throat. I drew away, and his hand touched the string of beads which Held the Crucifix. It made an instant change in him, for the Fury passed so Quickly that I could hardly believe that it was Ever there.

En klassiker som de to grundlægger af Vampyrens Kakaoselskab gerne har ville læse i hvert fald de sidste 2+ år. Og det var da også lysten til at læse denne blodhungrende uddødelighed sammen, som danner en af selskabets hjørnesten. Udover at vi helt generelt er vild med den litterærevampyr – så var det snakken om at sammenlæse Dracula her i det nye år, som gav os idéen til at skabe og grundlægge Vampyrens Kakaoselskab.

Det er en bog og en læseoplevelse vi har set frem til, og som vi håber ligger det helt rigtige fundament for læse- og bogåret 2021. Så find hyggetøjet og -tæpperne frem, sæt jer godt til rette med Bram Stokers Dracula samt en god stor kop varm kakao, for nu skal der læses, mens vi lige så langsom byder et nyt år velkommen.

Det er meget sjældent at jeg frivilligt vælger at læse en klassiker, men denne her er en jeg som sagt længe har ville læse, derfor glæder jeg mig helt utrolig meget til at gå på opdagelse i Bram Stokers univers – og jeg kan allerede nu sig, at det bliver en anderledes oplevelse end jeg havde forventet. Men jeg er sikker på at det bliver godt! Som altid skal I være mere end velkomne til at læse med, hvis I lyster det.

God Læselyst

Leave a Reply