Skattekisten,  Vampyrens Kakaoselskab

Vampyrens Kakaoselskab #1 – Læser Crave

Vampyrens Kakaoselskab byder jer velkommen til vores første officielle samlæsning. Denne gang læse vi Crave (Crave #1) – af Tracy Wolff, og nøj hvor er det noget af en lækkerbisken vi har kastet os over denne gang. 

Da vi tilbage i foråret fik øje på Crave, var der ingen tvivl i vore hjerter om at vi var nødt til at læse den. Her hos Vampyrens Kakaoselskab har vi en svaghed for vampyrlitteratur, og denne skønhed skabte associationer til fundamentet for i hvert fald min spæde litterære vampyr forelskelse. Og hvis I også tænker Forks, glimtende vampyr og et fængende kærlighedsdrama så gættede I rigtigt. Vampyr har eksisteret i litteraturen siden det 18. århundrede og er blevet fortolket på utallige måder, men med Twilights opdukken i 2006 blev mit ungpigehjerte hovedkulds forelsket i disse overnaturlig, blodshungerende og til en vis grad udødelig skabninger.

Selv her små 10 år efter jeg læste Stephenie Meyers The Twilight Saga, er der stadig noget ved vampyrens mørke og mystisk som jeg ikke kan slippe. Jeg bliver ved med igen og igen at vende tilbage til den litteratur som på en eller anden måde bliver kædet sammen med disse blodtørstige skabninger – og specielt hvis det er i forbindelse med en saftig og fængslende kærlighedshistorie. Derfor kommer det nok heller ikke som en overraskelse at omdrejningspunktet, for min absolut ynglings serie – på nuværende tidspunkt, 2018-2020 – er kærlighedshistorien mellem en heks og en vampyr. Siden jeg åbnede Deborah Harkness’ All Souls Trilogy for første gang i september 2018, har jeg ikke kunne slippe dette fængslende og tryllebindende univers. Deborah Harkness kan et eller anden magisk med den måde hun blander virkeligheden med fiktion. Hun formåer at kreere en verden, som til forveksling ligner vores. I hendes verden lever hekse, vampyr og dæmoner dog i det skjulte blandt menneskerne. Trods dette ekstra overnaturlige krydderi så er historien og verden i All Souls Trilogien yderst troværdig – men nok om det. Det var jo ikke All Souls vi skulle snakke om. Til gengæld var det Tracy Wolff’s Crave, det skulle handle om. 

“Bogens bagside tekst:
There is nothing normal about Katmaere Acedemy. Nothing, that is, except Grace. 

The lone mortal in an elit school for witches, shapeshifters and vampires, Grace is a curiosity to some af her fellow students – and a affront to others. When she is viciously attacked within days of her arrival, it quickly becomes clear that someone will go to great lengths to see her dead. 

Caught between warring factions, her life on line, Gracy doesn’t have long to decide whe she truest, who she can love – and who she most definitely can’t…

Ikke nok med at forside fangede vores opmærksomhed med dens associationer til The Twilight Saga, så fandt vi hos Vampyrens Kakaoselskab heldigvis også ovenstående bagside tekst interessant. Derfor var der heller ikke nogen tvivl i vores sind om at vi bare måtte læse denne skønhed. Og når nu hele Covid-19 situationen kræver at vi mødes med så få mennesker som muligt, så er det jo godt at vi har de sociale medier, hvor vi har mulighed for at mødes online mens vi hygger og snakke om en god bog. 

Så find hyggetøjet og -tæpperne frem, sæt jer godt til rette med Tracy Wolff’s Crave og en god stor kop varm kakao, for nu skal der læses!    

Hvis I skulle have lyst til at læse med, så skal I være mere end velkomne til det!

God Læselyst

Leave a Reply