Bogreolen,  Bogsnak

En blog? – Tanker og idéer

Jeg havde længer overvejede, om jeg skulle have en blog. Jeg var dog i tvivl, om hele blog-fænomenets var noget for mig? Men idéen havde sat sig fast. Jeg vidste, at hvis jeg skulle have en blog så skulle den handle om bøger. Jeg elsker bøger og jeg elsker at læse, så tanken om at have en blog, der var dedikeret til denne kærlighed, tiltalte mig. Nu var næste problem bare, hvordan skulle bloggen levendegøre min kærlighed til bøgernes magiske univers?

Når nu bloggen skulle være dedikeret til bøgerne og det at læse, så var det oplagt, at en af hovedelementerne skulle være anmeldelser af bøger indenfor de genre, som ligger mit hjerte nærmest: Fantasy, Historical fiction og Romance. Men igen meldte tvivlens sig, for hvad skulle en anmeldelse indeholde og hvordan skulle den udformes? Og hvad skulle bloggen indholde udover anmeldelser?

Der findes mange forskellige blogs, så næste skridt i processen var at finde to eller tre, som tiltalte og inspirerede mig. Efter at have kigge både kendt og ukendt blogs igennem, for at se hvad de havde at byde på, både i forhold til billede, indhold og helheds indtryk, fandt jeg blandt andet tre som jeg blev ved med at vende tilbage til: flyvmedmig, bibliotekattensboeger og thebookishbonbon.

Tre bog-blogs som alle formidlede deres kærlighed til bøgerne på hver deres måde. Hos flyvmedmig var det helheds indtrykket, som tiltalte mig. Den måde bloggen var sat op på, for at skabe overblik over bloggens indhold. Hos bibliotekattensboeger var det indholdet, der tiltalte mig. Da bloggen formidlede bøgerne gennem letlæselige, passioneret og væsentlige anmeldelser. Sidst men ikke mindst var det billederne hos thebookishbonbon, som tiltalte mig. Elegant og romantisk formidling af bloggens bøger. Billederne af bøgerne bliver formidlet gennem den samme opsætning – selvfølge med forskellige variationer og elementer – men med det samme præg af elegance og romantik, som skabte en rød tråd.

Nu handlede det for mig, bare om at kombinere min inspiration fra de forskellige blogs og gøre det til mit eget. Ved at have kiggede på diverse blogs, som alle havde bøgerne i fokus, nåede jeg frem til, at den eneste måde jeg kunne kom mine tvivl til gode var, hvis jeg bare kastede mig ud i det og så hvor det bar hen. Så det har jeg hermed gjort.

God læselyst

Leave a Reply